man springer i skogen och en orienteringsskärm i förgrunden.

Att vilja, våga, kunna och känna sig trygg i naturen

Föreningsliv/Insändare

Att utöva fysisk aktivitet och att vistas i naturen ger positiva effekter på vår hälsa och vårt välmående. Det är något som vi önskar att allt fler får möjlighet att uppleva, men alla har inte samma förutsättningar. Vi vill arbeta för att fler ska kunna skapa goda relationer till naturen.

Som ett led i detta arbete önskar vi genomföra en undersökning för att få reda på mer om hur naturen upplevs, hur erfarenheterna av att vistas utomhus ser ut, vilken kunskap som finns om allemansrätten och hur bilden av motionsformen och idrotten orientering ser ut.

Dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser av naturen, allemansrätten och orientering i vår enkät

Vi skulle därför behöva din hjälp! Dela med dig av dina erfarenheter och upplevelser av naturen, allemansrätten och orientering i vår enkät. På så sätt bidrar du till vårt arbete med att skapa förutsättningar för att fler ska kunna komma ut i naturen och prova på orientering. Som tack för din hjälp har du möjlighet att delta i en utlottning, med chans att vinna en vattentät ryggsäck.

Hoppas att du vill hjälpa oss och att du haft möjlighet att upptäcka den fina natur och de utomhusmiljöer som Järvaområdet har att erbjuda! Här hittar du enkäten.

Skulle du vilja prova orientering? I Järva finns Hittaut, en gratis friskvårdsaktivitet där du med hjälp av karta (i en app i din telefon) ska finna checkpoints som finns placerade i stadsmiljö, parker, bostadsområden och tätortsnära skogar. Varje checkpoint är markerad i terrängen med rosa hittaut-logotyp, nummer och en bokstavskod. Koden kan du registrera på ditt hittaut-konto och vara med i utlottningen av priser. Om du känner du dig osäker på din orienteringsförmåga, så väljer du gröna checkpoints – det är de lättaste. Du kan även aktivera mobilens GPS och ta hjälp av den i appen.

Lycka till!

Lina Nilsson
Svenska Orienteringsförbundet
Bild: Peter Holgersson AB
Print Friendly, PDF & Email