Kvinna som står och lagar mat i ett kök

Brunchen serveras i källarplanet varje söndag klockan 10-12, ingen föranmälan behövs, och det kostar ingenting.

Många, framförallt kvinnor och barn, har kommit till årets första brunch. På buffén finns det olika varma maträtter, flera sorters bröd och pålägg, yoghurt och fil. Kaffe, te och juice och smakrikt somaliskt te med doft av kardemumma och andra kryddor finns det också.

Den här söndagen är det Kos Jusuf som står vid grytorna. Hon visar den splitter nya spisen, och säger att det är bra med en stor spis, så att hon kan laga flera rätter samtidigt.
– Det brukar komma omkring åttio personer till varje brunch, så jag måste laga mycket mat, säger hon.

Flera kvinnor diskuterade matpriserna, som bara ökar och ökar

Just idag är många av gästerna lite extra uppspelta, när både Nyhetsbyrån Järva och Svt är på besök. Många samtal pågår i den fullsatta  lokalen, några sitter till och med i trappen och äter, de fick inte plats vid något bord. Flera kvinnor diskuterar matpriserna, som bara ökar och ökar i rasande tempo. De är eniga om att det kommer att få ännu fler att komma till brunchen.

Annika Skarf

Kvinna i förgrunden med en plastbunke i handen, två kvinnor i bakgrunden arbetar vid köksbänk
Kos Jusuf lagar maten till dagens brunch
Print Friendly, PDF & Email