Äntligen – Nyhetsbyrån Järva beviljas mediestöd 2020!

Nyheter

Efter två års hårt arbete – som bedrivits ideellt, men professionellt – har Nyhetsbyrån Järva beviljats mediestöd. Det ger oss möjlighet att utveckla vår tidning och bli ännu bättre.
Ett stort TACK till alla läsare och medarbetare!

Vi sökte ekonomiskt stöd till 1,5 heltidstjänst och fick halva summan. Det innebär att vi som ansvarar för tidningens utformning åtminstone delvis kan få betalt för vårt arbete. Stödet innebär också krav på egenfinansiering och vi måste förstärka vårt arbete med annonser.

Det är Mediestödsnämnden som fördelar pengarna till stöd för lokal journalistik. I motiveringen skriver nämnden att Järva är “ett underbevakat område. Den övervägande delen av nyhetsrapporteringen består av ‘blåljusjournalistik’. Järvabornas perspektiv saknas i bevakningen av området. Nyhetsbyrån Järva har en stark förankring i området.”

Beslutet är ett erkännande och en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt

Beslutet är ett erkännande och en bekräftelse på att vårt arbete är viktigt och behövs. Vi kan alla känna oss glada och stolta. Vi har ett lokalt perspektiv och en bredd i vår rapportering som vi är ensamma om i Järva. Pengarna ska användas till förbättra den lokala bevakningen ytterligare.

I det här arbetet behöver vi Järvabornas medverkan. Var med och påverka både din omvärld och bilden av den. Tillsammans kan vi bygga något nytt.

Kerstin Gustafsson Figueroa

Läs mer här hur stödet till lokal journalistik fördelades.

Print Friendly, PDF & Email