Anne Nielsen, en verklig klippa på Folkets Husby, avtackades av personal, vänner och bekanta när hon gjorde sin sista arbetsdag den 31 augusti.

Hedvig Wiezell, verksamhetschef på Folkets Husby, inledde med att göra en liten expose´ över Annes arbete på Folkets Husby och den stora betydelse för verksamheten som hon har haft.
– Den här föreningen hade inte varit vad den är idag utan all din kunskap och erfarenhet, sa hon.

Eftersom Anne varit den som tagit emot bokningar och ofta väglett dem som kommit till Folkets Husby för första gången, har hennes varma och sympatiska personlighet varit helt avgörande för att Folkets Husby kunnat bli den verkliga samlingspunkten för föreningslivet och människorna i Husby.

Anne berättade om hur Husbyborna kämpat för sina lokaler

Anne berättade om hur hon kom till dåvarande Husby Träff 1994 och hur det gång på gång gjorts försök att stänga lokalerna och hur Husbyborna kämpat för sina lokaler. Det är förstås omöjligt att räkna upp alla som bidragit, men några förtjänar ändå att nämnas, som Gunnar Johansson – “Badhus-Gunnar” – som han kallats efter sin envetna kamp för att Husby skulle få sitt badhus (Gunnar fyllde för övrigt 90 år den 30 augusti och uppvaktades då bland annat av Anne) och Arne Johansson, från Norra Järvas Stadsdelsråd.

Hälsningar och blommor kom från de somaliska och eritreanska kvinnoföreningarna, Husbys lokala socialdemokrater och vänsterpartister liksom från Husbys Sociala Center.

Är det någon som tror att Anne slutar på Folkets Husby så är det lika bra att glömma det. “Ni här är som min familj”, som hon sa själv och sin familj överger man inte i första taget.

Göran Kärrman

Print Friendly, PDF & Email