Under de senaste dygnen har flera bränder anlagts i Husby.
 – Jag hoppas de skyldiga filmas av övervakningskamerorna, säger Husbybon Sandra Mandell. Men de fungerar visst dåligt nattetid.

Det började i slutet av förra veckan. Ett bildäck hade satts i brand utanför en lägenhet i ett flerfamiljshus i närheten av Husby centrum. Räddningstjänsten släckte elden och ingen människa kom till skada. Polisen inledde en förundersökning rubricerad mordbrand.

 – Sedan brann det flera gånger under helgen och det är väldigt oroväckande, säger Sandra Mandell, som är aktiv i hyresgästföreningen i Järva.
Hon berättar att hyresgästföreningen har skickat ut enkäter till de boende i Husby och frågat vilka frågor som de tycker är viktigast.
 – Första prioritet är trygghet, före både arbete och miljö. Jag känner likadant, i ett sådant här läge känner jag mig otrygg.

Annons:

Enligt Daniel Mattsson, lokalområdespolis i Rinkeby, handlar det om sammanlagt fyra bränder;  i loftgångar, trapphus och på uteplatser. 
 – Än så länge har bränderna inte orsakat någon större skada, men det kan gå fort. Lägenheterna är brandsäkra, men vi har varit med om att röken i trapphusen orsakat dödsfall tidigare.

Polisen har ingen misstänkt i dagsläget.
 – Nej, vi tar gärna mot tips från allmänheten.

Kerstin Gustafsson Figueroa
Print Friendly, PDF & Email