Rinkeby torg

Alexander Assals bilder visar ortens fina sida

Nyheter/Rinkeby 50 år

I ett samarbete med Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning visar Alexander Assal upp sin vackra motiv i Kungsträdgården. Där bland körsbärsträden finns skyltar med bilder från Rinkeby.
– För mig är det extra viktigt att visa upp ortens fina sida, säger han. 

Alexander Assal är fotograf och är uppväxt i Järva. Många av hans motiv är från naturen, men han fotograferar även byggnader, tunnelbanan och andra stadsmotiv. Han gillar även att redigera på datorn, göra fotomanipulationer där fantasin får avgöra. Han känner att förorten har fått en orättvis bild i media och i samhället i övrigt. Med sina bilder vill han göra något gott för sitt område.

– För mig har det varit kul att jobba på plats där jag känner mig hemma och skildra alla möten med människor. Området har rustats upp och man har verkligen satsat på att plantera blommor och fräschat upp lekparker överallt.

Jag är innerligt tacksam att få vara med och fira byns 50 år

För Alexander Assal har Rinkeby alltid varit en plats med värme och trygghet.

– Men det var först när jag såg hur vackert det verkligen var här under varje årstid som jag fick inspiration att börja fota runt omkring här. Det finns verkligen något för alla i denna stadsdel, vare sig man vill handla varor från alla världens hörn, äta en matbit i en av alla de orientaliska restauranger som finns eller bara njuta av värmen som utstrålar från alla människor på torget.

– Det är såklart svårt att fånga allt i ett fåtal bilder, även om en bild säger mer än tusen ord. Men jag är innerligt tacksam att få vara med och fira byns 50 år genom att bidra med det som jag gör bäst.

Bilderna visar vad Rinkeby och varför byn har en speciell plats i hans hjärta.
– Det finns alltid en anledning att besöka byn, säger Alexander Assal.

Krista Sirviö
Print Friendly, PDF & Email