Jag är besviken. Jävligt besviken, faktiskt.
Inte på Benjamin Dousa. 

Han har nog försökt få fram isolerings-lägenheter, även om det är en månad sen jag skickade ett förslag till en deal med Scandic Hotel i Kista. Även om det hittills bara blivit en enda isoleringslägenhet. Han har åtminstone försökt.

Inte på Stadshuset eller region Stockholm. De har fokuserat på att sänka skatter och det är förstås inte bra när det händer något sånt här, men i det här läget försöker de ändå. De har konsulterat experter från WHO och stadens egna smittskyddsexperter. Det är ingen tvekan om att de verkligen har engagerat sig.

Jag är besviken på dig. På oss.

Jag är besviken på dig. På oss. ”Åk inte buss och tåg” säger SL. Det är ovanligt. SL säger det för att vårdpersonal, bussförare och alla andra samhällsbärande yrkesgrupper ska kunna komma till jobbet utan att bli smittade på bussen.

Om Aisha som jobbar i hemtjänsten blir smittad på bussen så drar hon med sig smittan in på ålderdomshemmet där hon jobbar. Nu har smittan tagit sig in på tre av fyra ålderdomshem. För dig är det en förkylning. För Agda 85 år är det livshotande.

För dig är det en förkylning. För Agda 85 år är det livshotande.

Över tusen elever från Tensta, Hjulsta och Rinkeby går i skolan i Akalla. De flesta åker buss.

Under hela corona-utbrottet har Idrottsmammor gått från Rinkeby, Tensta och Hjulsta till Akalla. Vi går kl 7 varje vardagsmorgon från Rinkebyterassen, kl 07:15 från Hjulsta Torg och kl. 07:30 från fontänen utanför Tensta centrum.

Vi ser till att eleverna kommer till skolan i tid, och att de då har fått lagom mycket motion för att kunna lära sig mycket mer i skolan. Som mest har vi varit 12 elever.
Mer än 99 procent av eleverna fortsätter alltså att ta bussen, där de riskerar att smitta ner sina grannar i samhällsbärande yrken.

Om inte vi gör vad vi kan för att minska smittan i Järva, vem ska då göra det?

Mårten Westberg, Rinkeby Run
Print Friendly, PDF & Email