I 4west utbildas ungdomar i ledarskap och att planera aktiviteter för andra ungdomar.
  – Att som 15-åring se en 17-åring leda en grupp och få betalt för det, det blir väldigt inspirerande, sade Mike Otabbong, verksamhetsansvarig för ungdomskultur på Fryshuset i Husby
.

Ungdomarna har jobbat under hela hösten för att skapa långvariga minnen för unga. I 4west får ett 40-tal personer varje år får jobba med events och planering. Den här gången anordnade de en bussresa med en dj ombord. Bussen åkte iväg till eventet You+Live i Fryshuset i Hammarby Sjöstad. Där uppträdde diverse up-and-coming artister och Jelassi var det stora dragplåstret.

4west från Husby.

Från gruppen 4west var Rinada Hanna, Sumeya Ahmed, Geoffrey Wanjiku och Mufid Suleiman på plats. Alla studerar på gymnasiet och har träffats en till två gånger i veckan för att planera lovaktiviteter och detta event.
– Vi har haft olika events nu i Fryshuset i Husby, kill- och tjejkvällar, fotboll och nu bussresan för att kunna nå ut till andra platser, lära känna nya människor och hitta på nya saker, sade Sumeya Ahmed.

De vill att alla ska umgås och prata med varandra. 
– Många var blyga i början, men sedan så släppte det och de hade kul, alla var taggade och glada i bussen, sade Rinada Hanna.

Ombord på bussen.

Många i gruppen känner att de tillhör gemenskapen.
– Det är ingen främling som kommer och engagerar unga utan det är vi, vänner eller andra från området. Så det är fantastiskt att vi har denna första resa utanför Husby och att de kan åka iväg. Detta är en bra erfarenhet för oss och för alla. Vi vill tacka Mike Otabbong och de andra för all tid de har lagt ner, sade Geoffrey Wanjiku.

Nu fokuserar vi på sommarens arrangemang

De har alla lärt sig många saker under hösten.
 – Jag har lärt mig skapa event, planera och hela logistiken. Allt från att hämta dem till bussen och komma hit ut. Nu fokuserar vi på sommarens arrangemang för fullt, så det blir spännande, sade Mufid Suleiman.

På bussen var det främst unga från Järva, men några tjejer hade åkt långt för att vara med. Tjejerna Anastasia, Cataleya och Sara hade kommit från Nyköping för att vara med på dj-bussen.
 – Vi var supernöjda med programmet, vi vill göra en shoutout till alla därute och vi ångrar verkligen inte att vi kom. Dj:n var skitbra. Vi kommer tillbaka till nästa gång, sade tjejerna i mun på varandra och sprang iväg.

Tjejerna som kommit ända från Nyköping.

Ett flertal artister var där, och Geoffrey Wanjiku i 4wests eventgrupp är även han en up-and-coming artist och rappare, då under namnet Darky.
– Han uppträdde i bussen och även under lördagen så stod han på scen som ett sista uppträdande. Han avslutade eventet, sade Mike Otabbong.

Krista Sirviö

En annan up-and-coming artist från södra sidan av Stockholm, som var besökare under kvällen, var Mitchi från duon Donzo x Mitchi.
 
Print Friendly, PDF & Email