Akropol besegrade Team 4Q och blev trea i Basketettan

Vad som till en början såg ut att bli en enkel match slutade med en enpoängsvinst efter en otroligt spännande förlängning. Akropol besegrade Team 4Q och blev trea i basketens division 1. Dragan Damjanovic gjorde hela 44 poäng.

God stämning under Föreningarnas dag i Tensta centrum

I lördags var det femte året i rad som Fastpartner AB anordnade Föreningarnas dag i Tensta centrum. Nyhetsbyrån Järva och ett trettiotal andra föreningar var på plats och interagerade både med besökare och föreningar.

Tung förlust för Akropol i semifinalen

Det blev en tung förlust för Akropols herrlag i semifinalen i basketens division 1. Efter en dramatisk avslutning, där det stod lika med endast 40 sekunder kvar, vann Bankeryd till slut med 93-89.

Kollektiv konst i Husby konsthall

Irakiska konstföreningen har anordnat konstutställning i Husby Konsthall. De anställde konstkollektivet ELVA som består av Nader Attiyah och Ailin Moaf Mirlashi som kuratorer.

De har anmält Rinkeby-Kista för diskriminering

De tröttnade på att bli bortsorterade när de sökte jobb i Stockholms stad. Trots rätt utbildning fick de inte ens komma på intervju i Rinkeby-Kista stadsdelsförvaltning. Nu utreder Diskrimineringsombudsmannen deras fall.

Frön för alla på Tensta konsthall

Vårkänslor? Tensta konsthall och Orten odlar bjuder in till fröbytardag på konsthallen i helgen. Fröpopup innebär en mötesplats för att byta och prata frön med varandra men också möjlighet att lära sig mer.

Folkets Husbys nya ordförande heter Dilan Aksoy

– Det känns jättebra, och jag tackar ödmjukt för förtroendet. Folkets Husby är en så viktig mötesplats.På senaste årsmötet blev Dilan Aksoy vald till ny ordförande i styrelsen för Folkets Husby.

Det är Föreningarnas dag i Tensta centrum imorgon

Imorgon, lördag, är det Föreningarnas dag i Tensta centrum. Mellan 12-15 finns en lång rad föreningar på plats i centrum. Även vi från Nyhetsbyrån Järva är där. Kom till vårt bord och tipsa oss om nyheter! 

Vinnarna av Järvas Entreprenör 2019 har korats!

Vinnaren av Järvas Entreprenör blev Challenge Now.Gårdagens final sprudlade av kreativa affärsidéer från alla sex finalister, allt ifrån hur man kan förbättra föräldrars självkänsla i utsatta områden till att skapa lättillgängliga kuratorer online.

Ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslagen

Till ny stadsdelsdirektör i Rinkeby-Kista föreslås Susanne Leinsköld. Den nuvarande stadsdelsdirektören Ulla Thorslund går i pension och Susanne Leinsköld väntas tillträda den 13 maj.