Fullsatt på Kistamässan under Förortsgalan 2019

-Jag tror att de bästa ledarna i framtiden kommer att komma från förorten, sade Alexandra Pascalidou som delade ut priset för Årets Ledare på Förortsgalan 2019 igår. Galan ägde rum på Kistamässan och  kvällen bjöd på prisutdelning i tio olika kategorier samt  uppträdanden av artister som Cherrie. 

Akropol vann mot Blackeberg och är klara för finalspel

I ligans näst sista match kunde Akropol bli klara för finalspel. Det borde på papperet ha varit en enkel match mot ett av lagen i botten av division ett Norra. I början såg det också ut att bli det.

Vi måste prata hip hop

Jag är uppvuxen med hip hop-musiken. Jag älskar den av hela mitt hjärta. Jag vet också hur stigmatiserad den är. Hur den inte ges samma utrymme och samma erkännande som andra genrer. Därför är det svårt för mig att kritisera den. I synnerhet för att jag inte vill ge föda åt rassarna.

Förebilder i förorten

– Jag blir själv lycklig över att se andra bli lyckliga. Moosa Assal är föreläsare och fritidsledare. Han är nominerad till Årets folkbildare på Förortsgalan 2019 för sitt engagemang med ungdomar, i synnerhet i Järva. Han berättar om sitt arbete med ungdomar, hans drivkraft och Gud.

Ungdomens Hus öppnar igen

Ungdomens Hus i Rinkeby öppnar igen idag. – Nu har Kommunal hävt skyddsstoppet, säger stadsdelsdirektören Ulla Thorslund. Nu kan vi öppna igen. Men fortfarande är ungdomsgården i Akalla stängd.

”Förvaltningen ska tillbaka till Tensta igen”

Den enda inriktningen vi har är att stadsdelsförvaltningen ska tillbaka till Tensta, sade Ole-Jörgen Persson, M, ordförande i Spånga-Tensta stadsdelsnämnd i samband med att entrén i förvaltningshuset i Lunda återinvigdes.

Detta händer i Järva under sportlovet

Imorgon börjar sportlovet och aktiviteterna i Järva flödar. Nedan har vi listat ett urval av olika aktiviteter som äger rum runtom i Järva. Alla aktiviter är gratis och åldersspektrumet sträcker sig från sex till 19 års åldern. Välj och vraka!

Mäktig demonstration mot ordningsvakternas övervåld

Med anledning av den senaste tidens händelser, där ordningsvakter använt övervåld mot icke-vita människor, anordnades en demonstration i Stockholm på lördagen.

Nu tar kulturarbetarna från Järva sin plats på scenen

Hundra pers står kvar utanför och kommer inte in. Lokalen under fontänen mitt i centrala Stockholm är fylld till max när konstkollektivet Elva visar sina kortfilmer.

Beslutet att flytta förvaltningen till Tensta rivs upp

När Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning flyttade från Tensta 2008, lovade alla inblandade att förvaltningen skulle vara tillbaka inom två år. Det har gått elva år sedan dess. Nu verkar det inte bli någon flytt alls.