Många arbetstillfällen har försvunnit på grund av corona, men det blir fler sommarjobb än befarat för stadens ungdomar. På Fryshuset kommer 1000 unga få arbete inom vitt skilda områden som projektledning, entreprenörskap, första hjälpen och odling.

Genom en upphandling som Stockholms stad har gjort ska Fryshuset i samarbete med rekryteringsföretaget Novare ordna sysselsättning åt 1000 unga i sommar. Projektet har fått namnet Beredskapslyftet: Sommar och arbetsplatserna blir i Fryshusets lokaler i Husby, Skärholmen och Hammarby sjöstad.

– Vi kommer bland annat ge kunskaper inom projektledning, retorik och entreprenörskap men också insikter om olika arbetsplatser tack vare samarbetet med näringslivet. Vi ska också ge praktiska kunskaper inom bland annat odling och första hjälpen. Vi hoppas detta sammantaget ska ge alla unga som deltar en inspirerande och meningsfull sommar, säger Ali Gaher, projektledare på Fryshuset.

Beredskapslyftet är ett initiativ för att samordna resurser under coronakrisen och flytta anställda som blivit permitterade till branscher där det behövs extra folk. Syftet med sommarjobben är att ge fler en första arbetslivserfarenhet, möjlighet att knyta kontakter och få referenser.

Print Friendly, PDF & Email